In de media

INTERVIEW THE YOUNG PHILOSOPHERS

Lees hier mijn interview voor The Young Philosophers.

INTERVIEW FILOSOFISCH KWINTET

Lees mijn interview voor het Filosofisch Kwintet hier terug.

AFLEVERING FILOSOFISCH KWINTET

Aflevering 1: ‘Wat doet onzekerheid met ons?’

Hoe gaan wij om met gevoelens van onzekerheid in tijden van corona-, klimaat- en energiecrises? Welke invloed heeft de onzekerheid op ons dagelijks leven? In de eerste aflevering van seizoen elf van Het Filosofisch Kwintet onderzoeken we wat de essentie is van het gevoel van onzekerheid.

Presentator Clairy Polak spreekt hierover met psychiater Floortje Scheepers, filosoof Naomi Jacobs, filosoof en neurowetenschapper Michiel van Elk en filosoof Stine Jensen.

Kijk de aflevering van het Filosofisch Kwintet hier terug.

INTERVIEW EVA JINEK

Lees het interview op www.evajinek.nl

FILOSOFEN OVER DE CORONA-APP: INTERVIEW IN TROUW

“Kom je eigen afval eens onder ogen” – Lees hier het interview met Filosofie Magazine over afval, onzekerheid en aan jezelf voorbij gaan.

Foto Bam Budel voor Filosofie Magazine. V.l.n.r. Naomi Jacobs, Elize de Mul, Lisa Doeland

“Je gaat naar de sportschool om je existentiële onzekerheid te bedwingen, zegt deze filosoof” – Lees hier mijn interview met KRO NCRV Brandpunt+

“De meerstemmigheid van deze bundel, daagt uit om al lezende je eigen ideeën te formuleren, om te ‘tegendenken’ zoals Hans Achterhuis dat noemt” – Lees hier de recensie van Miriam Rasch van Onszelf voorbij in de Groene Amsterdammer.

“Juist het onderkennen van onze onzekerheid en kwetsbaarheid is volgens Jacobs, De Mul en Doeland een eerste stap op weg naar een nieuw bewustzijn – naar een ‘onszelf voorbij'” – Lees hier de recensie van Onszelf voorbij die in  Trouw verscheen.

Filosofieblog Bij Nader Inzien publiceerde een fragment uit mijn bijdrage aan het boek Onszelf voorbij.

Lees op de website van Athenaeum Boekhandel een fragment uit de inleiding van Onszelf voorbij, kijken naar wat we liever niet zien.

Bij Brainwash Zomerradio vertelde ik over het boek dat mijn leven heeft veranderd. Ik besprak de roman ‘Nobody is Ever Missing’ van de Amerikaanse schrijfster Catherine Lacey.

De NPO2 documentaire ‘Kinderen van het succes’ is een mozaïekfilm waarin vier jonge filmmakers vier jonge filosofen volgen. Gewapend met ideeën uit duizenden jaren filosofie en ons eigen verstand proberen Arjen Kleinherenbrink, Haroon Sheikh, Rozemund Uljée en ik de wereld te duiden en tegelijkertijd onze weg erin te vinden.

Documentaire ‘Kinderen van het Succes’ (2014) v.l.n.r. Rozemund Uljée, Haroon Sheikh, Arjen Kleinherenbrink, Naomi Jacobs en Laurens Knoop